Clubkampioenschap

Het clubkampioenschap, een jaarlijkse traditie. Wie worden de nieuwe LTC kampioenen? 
Er zal van start gegaan worden in juni & de finales zouden graag gespeeld worden midden september. Voor dit tennisseizoen is de start dus voorzien op 02/06 en gaan de finales (bij voorkeur) door op 15/09.

Update 2024

De tabellen zijn opgemaakt, klik door naar de seizoenspagina van 2024 !
Er zijn wel wat kleine wijzigingen doorgevoerd, lees ze toch wel even door op deze pagina !

  

Wijzigingen voor het nieuwe seizoen

Nieuw seizoen, nieuwe wijzigingen! We hebben jullie feedback met veel plezier in ontvangst genomen, en in dit vak kun je de aankomende wijzigingen doorlezen:

 • Vroegere startdatum. We laten het clubkampioenschap al starten op 02/06. Hierdoor kan iedereen blijven spelen na de interclub periode. Ons jaarlijks tornooi gaat wel door van 10/06 tot 23/06 (schrijf je daar ook zeker voor in!), maar als er een terrein vrij is kun je ook nog steeds perfect spelen. En alles wat al gespeeld is, is gespeeld! Hierdoor wordt de poulefase ook vroeger afgesloten (31/08) en worden de (halve) finales ook vroeger afgewerkt (voor 15/09). Vorig jaar was het eind september al wat kouder, en geef nu toe: een finale verdient toch op een zonnige namiddag gespeeld te worden? 
 • Beginnersreeksen! Clubkampioenschap staat voor spelplezier met een competitieve twist. Voor velen een eerste kennismaking met competitie. Dus indien je toch al wat ervaring heb, schrijf je dan in voor de volgende reeks en niet de beginnersreeks. Een 6-0 / 6-0 score is voor niemand leuk, zowel winnend als verliezend. We gaan hier wel toezicht op houden, dus als we denken dat jij hier niet op je plaats bent, gaan we jou vragen van de volgende reeks te nemen. Voor de dubbelreeksen moet minstens één iemand een beginner zijn.
 • Geen leeftijdsreeksen meer. Leeftijd is maar een cijfer, je bent zo jong of oud als je je maar voelt! Door de leeftijdsreeksen te schrappen, hopen we ook op grotere poules in de enkelreeksen.
 • Verhoging maximum aantal deelnames. We verhogen dit naar maximum 3+1 reeksen. Je kan dus  bijvoorbeeld deelnemen in 3 enkelreeksen en 1 dubbelreeks, of in 2 enkelreeksen en 2 dubbelreeksen, maar niet in 4 dubbelreeksen of 4 enkelreeksen. Geen excuus meer om niet mee te doen aan een enkelreeks! De bedoeling blijft uiteraard om alle wedstrijden te spelen: als je weet dat je niet veel beschikbaar bent, moet je je niet inschrijven in (te) veel reeksen.
 • Supertiebreak. Of niet? Er wordt altijd een matchiebreak (tiebreak tot 10) gespeeld wanneer het 1-1 staat na sets, ook in de enkelwedstrijden. You love it, or you hate it. Tenzij er in onderling overleg wordt beslist om toch een derde set te spelen, en dit geen impact heeft op de planning van de club (bijvoorbeeld niemand staat op de planning na jullie wedstrijd), is dit toegestaan. Voor sommigen staat deelname aan de enkelreeksen gelijk aan lange wedstrijden en is dit een afknapper. Met een matchtiebreak komen we hieraan tegemoet, schrijf je dus zeker in voor een enkelreeks !
 • Geen eindronde indien maar één poule. We proberen telkens twee poules te vormen met minstens 4 deelnemers per poule. Met de hervorming van de puntenranges, moet dit zeker mogelijk zijn (zie volgende punt). Wanneer er toch max 7 inschrijvingen zijn, gaan we voor één poule waar iedereen tegen iedereen speelt. Doordat er dan extra veel wedstrijden zijn, is er géén eindronde, en schuift de deadline van de poulefase op naar de einddatum van het clubkampioenschap. Hierdoor worden alle wedstrijden in de poule belangrijk en speel je niet twee maal tegen dezelfde persoon/team. Wie eerst staat in de eindrangschikking, wint de reeks.
 • Nieuwe ouder-kind dubbelreeks. Voor de jeugdspelers (max 16 jaar) die nét te jong zijn om te mogen deelnemen, of voor jeugdspelers die zich nog niet klaar voelen om mee te doen in de ingerichte dubbelreeksen van het clubkampioenschap, richten we graag een speciale ouder-kind reeks in. Moeder-dochter, moeder-zoon, vader-dochter, vader-zoon, alles kan en alles door mekaar. We houden geen rekening met de klassementen van ouder of kind, we gaan uit van fairplay waarbij iedereen met elkaar rekening houdt. De enige voorwaarde om te kunnen deelnemen is dat de kinderen kunnen spelen met een harde gele bal, anders wordt het ingewikkeld om te combineren. 🙂
 • Nieuwe puntenranges. Het clubkampioenschap is geen officieel tornooi, dus dienen we ook niet de officiële puntenranges en reeksen te volgen. Doe ne keer zot, probeer eens iets anders en zie wat er gebeurd. We beseffen dat dit met mixed feelings zal ontvangen worden. Maar al te vaak komen dezelfde elkaar spelers/duo’s tegen, door de punten door elkaar te gooien hopen we, zeker in de dubbelreeksen, op wat onuitgegeven wedstrijden!
 • Plaatsingswedstrijden voor iedereen. Zoals eerder aangegeven trachten we altijd twee poules te vormen, en de eindronde wordt kruiselings gespeeld tussen de winnaar en tweede van elke poule. Voor de anderen is het game over, maar we willen nu een extra plaatsingswedstrijd  te organiseren. Zo kunnen de derdes, vierdes, … nog een extra wedstrijd spelen tegen iemand van de andere poule. Kan/wil jij of je tegenstander niet? Dan is dit uiteraard geen probleem, dit is een puur vrijblijvend initiatief om nog een extra wedstrijd te kunnen spelen! Uitzondering hier is wanneer een reeks uit slechts één poule bestaat, dan zijn er geen plaatsingswedstrijden.

We gaan dus voor wat leuke wijzigingen in het clubkampioenschap (deze tekst is langer als verwacht :-)) ! We hopen wat nieuwe  en oude spelers te (her)verwelkomen op onze gekende formule, met toch wat patronen die we breken.

We beseffen dat veranderingen altijd aces en dubbele fouten met zich meebrengen, maar we hebben gezocht naar een balans waardoor toch iedereen genoeg keuzes heeft om te kunnen deelnemen. 

Probeer dus gerust een andere reeks, al dan niet met een andere partner, of probeer de ouder-kind reeks met jouw kind. En zeker de enkelreeksen mogen wat nieuwe spelers ontvangen!

Slaat het format niet aan, dan proberen we volgend seizoen nog iets anders !


Huidige clubkampioenen !

Deze spelers hebben het seizoen 2023 het clubkampioenschap gewonnen. Spreek hun dus vanaf nu aan als “kampioen”. En… daag hen gerust uit voor een (re-)match! 😉


Wie kan deelnemen ?

Deelname aan het Clubkampioenschap is mogelijk voor leden met een abonnement type “Junior” (80€), “Compleet” (120 Euro) of “Familie” (zie tabel).

 • Enkel: Geboren in 2009 of eerder, of klassement 30 punten of hoger
 • Dubbel: Ten laatste geboren in 2011 en de gezamenlijke leeftijd >= 35 jaar
 • Uitzondering: de ouder-kind dubbelreeks is mogelijk voor jongere spelers samen met een ouder, die met een harde gele bal kunnen spelen. De maximum leeftijd voor deze reeks is 16 jaar.

Het volledige reglement kun je onderaan deze pagina terugvinden.

 

Beschikbare reeksen
Reglement
 1. Je moet lid zijn van de club om deel te nemen
 2. Minimum leeftijd is 13 jaar (t.e.m. geboortejaar 2011 voor seizoen 2024), met uitzondering voor de ouder-kind dubbelreeks.
 3. Maximum leeftijd is 120 jaar, met uitzondering voor de ouder-kind dubbelreeks waar het kind maximum 16 jaar mag zijn.
 4. Inschrijven via de website (formulier binnenkort beschikbaar) tot en met 29/05
 5. Inschrijven in maximum 4 reeksen (vrij te kiezen tussen enkel & dubbel, met een maximum van 3+1)
 6. De loting gebeurd op 30/05
 7. Wedstrijden zelf te plannen in onderling overleg
 8. Je kunt een terrein gedurende 90 minuten reserveren voor een match ipv 60 minuten
 9. In principe wordt er altijd een matchtiebreak (tot 10) gespeeld, ook in de enkels. Indien je toch in overleg wenst een derde set te spelen, en dit niet de terreinen “blokkeert” voor andere spelers van onze club, is dit toegestaan.
 10. Beginnersreeksen zijn enkel beschikbaar voor  absolute beginners of spelers met zeer beperkte competitie ervaring. Jouw inschrijving zou dus geweigerd kunnen worden, op basis van ons objectief oordeel. Voor dubbelreeksen dient minstens 1 speler een beginner te zijn. 
 11. Indeling in poules. Iedereen speelt minstens 3 wedstrijden. Er zal zo veel mogelijk getracht worden steeds twee poules te vormen, zodat er een gekruiste eindronde kan gespeeld worden. Indien er minder als 8 inschrijvingen voor een reeks zijn, zal er één grote poule gevormd worden zonder eindronde (punt 16-19 zijn dan niet van toepassing).
 12. Poulewedstrijden worden gespeeld tot en met 30/08. Voor reeksen die maar uit één grote poule bestaan, mogen poulewedstrijden gespeeld worden tot en met 15/09. Wedstrijden die later gespeeld worden zijn niet geldig. 
 13. Om iedereen te stimuleren zoveel mogelijk wedstrijden effectief te spelen levert elke gespeelde match twee punten voor de winnaar en één punt op voor de verliezer (behalve bij walkover en forfait, dan krijgt de verliezer nul punten). Spelen wordt dus beloond!
 14. Uitslagen worden zoveel mogelijk doorgegeven via de website, via dit formulier.
 15. Bij gelijke stand in punten wordt gekeken naar het volgende criteria:
  • Aantal (effectief) gespeelde wedstrijden (!!!)
  • Verschil gewonnen en verloren wedstrijden
  • Aantal gewonnen wedstrijden
  • Verschil gewonnen en verloren sets
  • Aantal gewonnen sets
  • Verschil gewonnen en verloren games
  • Onderling resultaat
  • Laagste puntenklassement
  • Oudste speler
 16. Groepswinnaar en tweede gaan door naar de halve finale. Voor de andere deelnemers wordt er een (vrijblijvende) plaatsingswedstrijd georganiseerd.
 17. Halve finales worden gespeeld tussen 01/09 en 08/09
 18. Finales worden zoveel mogelijk op 15/09 gespeeld
 19. De (vrijblijvende) plaatsingswedstrijden worden gespeeld tussen 01/09 en 15/09. Dit is geen verplichting, en dient in onderling overleg te worden besproken. Wil/kan jij of je tegenstander niet? No problemo !
 20. Winnaars en finalisten krijgen eeuwige glorie en een kleine prijs (nog nader te bepalen) 

Wij zijn ook maar mensen. Dus als er een foutje in het reglement is geslopen, mea culpa…