Tennislessen

Onze club biedt graag tennislessen aan voor iedereen: kinderen en volwassenen, beginners en gevorderden. Ieder zomer- en winterseizoen maken we de puzzel, rekening houdend met de beschikbare terreinen en lesgevers.

Dit is geen makkelijke oefening, daar de vraag naar tennistrainingen vaak groter is dan onze capaciteit. We zijn in die gevallen genoodzaakt om een aantal regels te hanteren om te bepalen welke inschrijvingen wel en welke niet geplaatst kunnen worden.

 

Update 15/04/2024

De inschrijvingen zijn afgesloten. Ons team gaat aan de slag om alles te concretiseren. Binnenkort zal u gecontacteerd worden met meer info. Stay tuned!

Update 03/2024

Vanaf zaterdag 27 april gaan we weer van start met een serie van 14 buitentrainingen.

Inschrijven kan tot en met zondag 14 april, via het inschrijvingsformulier op deze pagina. Inschrijvingen per email of via de trainers worden niet aanvaard.

Planning van de trainingen

Kinderen worden ingedeeld conform de kleurcodering van TennisVlaanderen.  Voor elke kleur worden meerdere lesmomenten aangeboden op vaste dagen en tijden. Kinderen die al eerder hebben deelgenomen aan tennistrainingen hebben inmiddels een kleurindicatie gekregen van de trainer. Bij twijfel, contacteer dan de trainer bij wie tijdens de zomerperiode les is gevolgd.

Indien je nog nooit hebt getennist kun je onderstaand overzicht gebruiken als indicatie.

U kiest of u of uw kind 1x of 2x per week wenst te trainen. Vervolgens geeft u aan op welke dag(en) u of uw kind de training wenst te volgen.

Indien wij er niet in slagen om 14 trainingen aan te bieden dan betalen wij een deel van het lesgeld terug.

Samenstelling van de lesgroepen

De kleinsten (blauw en rood) trainen in groepen van maximaal 6. De andere lesgroepen bestaan uit 3 of 4 personen. Dit hangt af van de beschikbaarheid van spelers en trainers.

Twee maal trainen per week

Het is mogelijk om een 2e training aan te vragen maar onze eerste prioriteit is om er voor te zorgen dat iedereen ten minste één keer kan trainen. Alleen als er dan nog ruimte is bekijken we de aanvragen voor een 2e training.
Kinderen hebben recht op een korting van 20% op één van de twee groepslessen (goedkoopste).

Duo en privé trainingen

Nadat de groepslessen ingepland zijn zal het eventueel ook mogelijk zijn om een serie duo- of privé-trainingen aan te vragen indien er nog pleinen en trainers beschikbaar zijn.

In geval van duo-trainingen geeft u best zelf aan wie de trainingspartner is. Indien u zelf geen trainingspartner hebt gevonden zullen wij proberen iemand voor te stellen, maar dit zal niet altijd mogelijk zijn.

U betaalt 10 trainingen vooraf en in september volgt een afrekening op basis van de effectief genoten lesuren.

Voor jeugdspelers is een duo- of privétraining alleen mogelijk in combinatie met een groepstraining. Op duo- en privétrainingen is geen korting van toepassing.

Schema van mogelijke trainingsmomenten

Kosten zomertrainingen 2024

Onderstaand overzicht geeft de kostprijs van 14 trainingen weer, per kleur en grootte van de groep. Indien een 2e groepstraining wordt gevolgd, kan er een korting van 20% worden toegepast (goedkoopste).

Om deel te nemen aan de trainingen, dien je bovendien lid te zijn van onze tennisclub. Je kan hierover meer informatie terugvinden op deze pagina. Indien je reeds lid bent voor de zomer, ben je automatisch lid voor de winter: je lidmaatschap loopt namelijk van 1 april t.e.m. 31 maart van het jaar erna.

Het lesgeld wordt pas in rekening gebracht enkele weken na aanvang van de lessenreeks omdat soms de groepssamenstelling (en dus het te betalen bedrag) nog kan wijzigen.

Meer informatie?

U kan contact met ons opnemen via het contactformulier, per mail of door rechtstreeks contact op te nemen met onze verantwoordelijke, Glenn Casters.