Tennislessen

Onze club biedt graag tennislessen aan voor iedereen: kinderen en volwassenen, beginners en gevorderden. Ieder zomer- en winterseizoen maken we de puzzel, rekening houdend met de beschikbare terreinen en lesgevers.

Dit is geen makkelijke oefening, daar de vraag naar tennistrainingen vaak groter is dan onze capaciteit. We zijn in die gevallen genoodzaakt om een aantal regels te hanteren om te bepalen welke inschrijvingen wel en welke niet geplaatst kunnen worden.

 

Wintertraining 2023

Op zaterdag zal er worden getraind in de sportzaal van d’Hek en door de week in de EMI.

Vanwege een besluit van de stad Landen mag er niet meer verwarmd worden in de EMI. Een heel spijtige zaak – vooral omdat we hier niet van op de hoogte waren- maar wel begrijpelijk vanuit milieustandpunt aangezien er per week 800 liter mazout werd verbruikt vanwege een totaal gebrek aan isolatie. Om die reden hebben we ervoor gekozen om de lessen voor de jongste kinderen (blauw en rood) in te plannen op de zaterdag in d’Hek.
Indien het op sommige dagen echt te koud zou zijn om te trainen dan zal de training worden afgelast en terugbetaald.

Vanaf vrijdag 13 oktober gaan we weer van start met een serie van 15 indoortrainingen.

Inschrijvingen

Inschrijven kan tot en met vrijdag 29 september, via het inschrijvingsformulier op deze pagina. Inschrijvingen per email of via de trainers worden niet aanvaard.

Update: de inschrijvingen zijn afgesloten! Ons team is aan de slag om de groepjes in te delen, iedereen zal hiervan zo snel mogleijk op de hoogte worden gebracht.

Planning van de trainingen

Kinderen worden ingedeeld conform de kleurcodering van TennisVlaanderen.  Voor elke kleur worden meerdere lesmomenten aangeboden op vaste dagen en tijden. Kinderen die al eerder hebben deelgenomen aan tennistrainingen hebben inmiddels een kleurindicatie gekregen van de trainer. Bij twijfel, contacteer dan de trainer bij wie tijdens de zomerperiode les is gevolgd.

Indien je nog nooit hebt getennist kun je onderstaand overzicht gebruiken als indicatie.

U kiest of u of uw kind 1x of 2x per week wenst te trainen. Vervolgens geeft u aan op welke dag(en) u of uw kind de training wenst te volgen.

Indien wij er niet in slagen om 15 trainingen aan te bieden dan betalen wij een deel van het lesgeld terug.

Samenstelling van de lesgroepen

De kleinsten (blauw en rood) trainen in groepen van maximaal 6. De andere lesgroepen bestaan uit 3 of 4 personen. Dit hangt af van de beschikbaarheid van spelers en trainers.

Twee maal trainen per week

Het is mogelijk om een 2e training aan te vragen maar onze eerste prioriteit is om er voor te zorgen dat iedereen ten minste één keer kan trainen. Alleen als er dan nog ruimte is bekijken we de aanvragen voor een 2e training.
Kinderen hebben recht op een korting van 20% op één van de twee groepslessen (goedkoopste).

Duo en privé trainingen

Gezien de beperkte beschikbaarheid van de zaal bieden we deze winter geen privé/duo-lessen aan.

Schema van mogelijke trainingsmomenten

Kosten wintertrainingen 2023

Onderstaand overzicht geeft de kostprijs van 15 trainingen weer, per kleur en grootte van de groep. Indien een 2e groepstraining wordt gevolgd, kan er een korting van 20% worden toegepast (goedkoopste).

Om deel te nemen aan de trainingen, dien je bovendien lid te zijn van onze tennisclub. Je kan hierover meer informatie terugvinden op deze pagina. Indien je reeds lid bent voor de zomer, ben je automatisch lid voor de winter: je lidmaatschap loopt namelijk van 1 april t.e.m. 31 maart van het jaar erna.

Het lesgeld wordt pas in rekening gebracht enkele weken na aanvang van de lessenreeks omdat soms de groepssamenstelling (en dus het te betalen bedrag) nog kan wijzigen.

Meer informatie?

U kan contact met ons opnemen via het contactformulier, per mail of door rechtstreeks contact op te nemen met onze verantwoordelijke, Glenn Casters op 0472/509710.